Djuricic en de buurmannen

‘s morgens eerst naar de Appie voor wat happies. Groet een trouwe fb lezer. Beatleskelder geschrobt en geboend. Het in- en uitruimen van singles, lp’s c.d.’s en andere prularia kost meer tijd dan het schoonmaken zelf. White album en Jurjen helpen graag. We brullen mee met “Back in the USSR,” “Glass onion” en “Obladi Oblada.”

’s Middags E11 in Sportstad. Twee potjes in de zaal, het moet nog wennen houden we het maar op. Wat staan er een paar toch leuk te dromen. Check vier keer de aangrenzende zaal, geen Epke. E11 naar Drachten en een ander “Ploegie” komt. Hij heeft al gereserveerd in “de Buurman.”

Zo hoort een zaterdagmiddag te zijn met een makker. Nieuwtjes, wat grijze verhalen, muziek, voetbal en een snufje werk komen voorbij. Net als wat Belgische pintekes.

We hebben zin in de wedstrijd. 8 minuten duurt de wandeling na het eten. Iedereen loopt naar hetzelfde licht. Een magisch gevoel, duizenden die toestromen. Hoop en verwachting hangen in de lucht.

Onze stoeltjes zijn kletsnat. De voorbereide buurman tovert een boterhamzakje uit zijn C1000 boodschapentas tevoorschijn. Ik zie de thermosfles er in staan. Zijn aanrechtdoekje mogen we gebruiken. De avond is nu al geslaagd natuurlijk.

djuricicVoor ons zit een werkelijk prachtige dame. Kan mijn ogen niet van haar afhouden. Ze doet haar nagels, gaaf!
Morgen wo
rdt ze 70 schat ik. Haar tanden als manicure. “Un peu nerveux mevrouw?”

Ook al hoef je niet, in de pauze altijd maar dan ook altijd de urinoirs op zoeken. Dat moet ik weer zien. De plasbuurman links naast me lijkt standaard een forse gehaktstaaf mee te torsen. Doe zelf mijn ogen maar even dicht na dit fysieke geweld.

Mijn opmerking 10 urinoirs verderop te horen. “Die Finnbogason heeft aan een half kansje al genoeg vanavond.” Een man of acht druppelen extra vrolijk af. Ze snappen de ironie. Djuricic darteld rond en maakt een doelpunt waar de klasse op een andere manier van afdruppeld.

Wat een opluchting in het stadion. Van Basten wordt zelfs toegezongen, prachtig. Dit hadden ze erg nodig allemaal.

Vannacht om 02:00 uur besluit ik een kaarsje te branden voor Ravi & George. Twee vrienden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s