Vlak voor oud en nieuw…

Vlak voor oud en nieuw… 2012

Een mooi hok vol. De ontvangst alleronhartelijkst. Twee bakkebaarden openen de Marktzicht deuren als een Eucalypta met een Hunekop. Wat we komen doen werd in (diep) Fries ons toegeblaft.

“We wilden wel graag naar binnen.” Volgens de deurmat van dienst betrof het een besloten avond. “Maar dat zijn wij!” 
Dertig blije gezichten in de vergeelde veredelde woonkamer met tap. Zoals al eerder vermeld: check de urinoirs overal en altijd. Wat vanavond opvalt is het ontzettende gekakel wat je hoort. Iedereen kent elkaar en anekdotes, verhalen en herinneringen zoeken een gewillig oor. Zelf grijze vlinder ik wat rond, vind overal wel wat moois om te horen, een vaste plek zit er niet in. De Guinness op de tap is onweerstaanbaar.

De top 2000 is uit slechts 1 speaker te beluisteren. Zo nu en dan kruip ik dicht bij de geluidsbox. Daar zijn de gesprekken over muziek, mijn natuurlijke habitat. Het Top 2000 spel komt zelfs tevoorschijn. Het mag maar heel eventjes, de bareigenaar dreigt met geweld als we ook maar iets kreuken of smerig maken aan de vraagkaartjes. Morgen doet het namelijk dienst als cadeau voor een stamgast.

“Penny Lane” het marktzichteerste antwoord, ik ben te laat! Bart is me voor. Dat vinden ze erg grappig. Vlak daarvoor werd ik nog van alles gevraagd over namen van regisseurs en acteurs. En dat is niet eens mijn hoofdvak. Graag gedaan hoor.

Jacqueline wint met een snel antwoord uit een Bon Jovi hit. Trots op “my girl.” Een paar andere vragen worden door 8 beduimelde  popencyclopedieen in mijn hoofd beantwoord.

Late gasten zijn slechts twee biertjes gegund. De wat eigenzinnige barman is moe, begint op te ruimen en stopt met tappen. We keren huiswaarts.

Via Facebook word ik nog gesommeerd om in een ander etablissement op te draven. Haar schilderijen zijn gevoeliger dan deze oproep. Ik ben zwak of juist sterk… De lokroep van de loempiaatjes in de oven en de radio geeft het laatste zetje, ik blijf thuis.

Had nog met minstens tien mensen langer willen spreken. Zo sluit je dus een jaar af. In “El Squaddro” stijl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s