Keuringsdienst van waarde: Appelsapjes

Februari 2013

Lullig en simplistisch, zo gaan ze van start. Welke appel is er gebruikt voor appelsap? Een simpele vraag. De opperappelmakers van Appelsientje beginnen sterk. De eerste vaag klinkende termen rollen er al snel uit: smaakprofiel en smaakbeleving. Hier zit een appeltje onder het gras dat voel ik al.

Waar de appels vandaan komen. “Uit Polen.” Een verbaasde “oh?” als reactie. Polen dus, beelden van een marktkraam met overheerlijke appels.

Als het concentraat aanbeland is in Nederland wordt het vermengd met water en “dan nog iets, maar dat is ons geheimpje” zo kweelt de Appelsientjesmeneer. Het is ze gelukt hoor, de programmamakers. Zit bijna schuimbekkend op de bank.

appelsapIk wil het geheim weten!!

Kietel hem uit, die kerel, of ga op zoek naar ontevreden ex werknemers die het grote geheim over de appelsap willen prijsgeven.

In Polen gastvrijheid en openheid alom, natuurlijk. Ik ken persoonlijk een paar Polen, das een goed volkje hoor. Zorg er wel voor dat je je wodka glas niet leegdrinkt, ik had het pas na de 5e keer door.

Terug naar de appeltjes. Er zitten zo’n honderd verschillende soorten in je appelsapje. Honderd appels, das veel. Nee, 100 verschillende soorten!

Complimenten voor de muziekafdeling van dit programma, het verhoogt de feestvreugde enorm. Hier en daar wat kitsch maar werken doet het.

Echt grote geheimen blijken er toch niet te zijn, wel leuk om te weten dat de appel helemaal wordt ontleed. Het sap er uitgeperst, water er uit, zodat een concentraat ontstaat. Het aroma wordt ook bewaard. Dit zooitje wordt later weer bij elkaar gegooid met water erbij en hoppa een appelsappie is geboren.

Het programma suggereert iets geheimzinnigs, maar dat wordt in deze aflevering nauwelijks waar gemaakt. Had toch graag die ex werknemer onder een verhoorlamp zien zitten zweten.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s