Paul McCartney; mijn vriend

Paul McCartney, iemand die om me geeft.

Ooit was ik bij je thuis in je statige woning op 7 Cavendish Avenue in Londen. Uitgenodigd voor een kopje thee met scones. Later nog eens de kroeg in geweest met zijn tweetjes, zittend in een hoekje, pratend over muziek. Een “Pint of Lager” bij de hand. Je sloeg vriendschappelijk op mijn schouder en keek me lachend aan. De persoonlijke verhalen die we elkaar vertelden vergeet ik nooit.

Die dagen in de studio waar ik aanwezig mocht zijn bij opnames van alweer een geweldig album. Stil zat ik in een hoekje, alles absorberend. Heb zelfs een paar keer op het podium gestaan bij je concerten. Meezingen wilde ik niet, een tamboerijn bespelen was voldoende. Je lachte constant en stapte vrolijk zingend in het rond. De toeschouwer aantallen varieerden, soms in een klein zaaltje dan weer een immens voetbalstadion.

maccaathomeAlles natuurlijk in mijn dagdromen, dat begrijp je.

Het begon allemaal 37 jaar geleden met dat eerste Beatles cassettebandje. De rest van je liedjes probeerde ik via de transistor radio op te vangen. Uren langs de am en fm zenders zoekend en luisterend. De verzameling albums en singles groeide. Later cd’s, bootlegs, boeken, tijdschriften, eigenlijk alles wat los en vast zat.

De beste liedjesschrijver die ik ken. Herkenning, altijd herkenning. Soms ben je cool, dan weer maf en zo heel soms geneerde ik me zelfs een beetje voor je.

Je liedjes zijn dierbare vrienden van me. Voor elke stemming is er minimaal eentje voor handen. De vriendschap is er ook met het geluid van de instrumenten die je bespeelt en je stem. Alles gaat melodieus, zelfs de stevigste rockers hebben iets charmants.

Favoriete nummers zijn er te veel. Zelfs je mindere liedjes beluister ik graag. Dat heb je als vrienden, je accepteert elkaars zwakheden. Troost kan ik altijd bij je vinden. Uit een liedje, frasering van je stem, een basloopje, tekstregel, gitaarlick of solo, de warmte van je pianospel.

De beste vriend die ik nooit heb ontmoet. Beter van niet? Of ooit een keer?  Hoe dan ook, luisteren naar je muziek, bijna dagelijks, ik zal het voor altijd blijven doen.

Bedankt Paul, je bent een ware vriend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s