Als alle 4 Beatles nog zouden leven…

 

16 december 2005. Een oudere man zit in een vliegtuig. Hij zal zo’n 65 jaar oud zijn, maar kleed zich jeugdiger. Hij draagt een zwart t-shirt en een getailleerd zwart leren jasje, een LA petje op zijn kruin. Een klein baardje maakt het geheel af.

De route is Los Angeles-New York. Hij tuurt vanuit het raampje naar beneden en ziet de Big Apple onder zich door schuiven. Hij lijkt in eerste instantie vrij rustig, maar een aantal kuchjes verraden toch iets van nerveusiteit.

 

Vanaf Kennedy airport neemt de man een taxi en laat zich middenin Manhattan afzetten. De wandeling gaat richting Central Park. Onderweg stapt hij een platenzaak binnen en koopt een 15 delige cd box. In de box zitten alle dertien reguliere Beatles c.d.’s. en nog twee zogenaamde “past masters” hier staan singles en B-kantjes op, alsmede nummers die alleen op vinyl ep’s in de jaren ’60 zijn verschenen.

 

Hij stapt de winkel uit en laat een verbouwereerde verkoper achter en vervolgt zijn weg richting het beroemde New Yorkse park. Bij de rand van Central Park ziet hij een groot Victoriaans gebouw opdoemen: “Dakota”. Hij steekt over, groet de portier en loopt naar binnen. De portier kijkt hem met opengesperde mond na. “Duhdat, duhdat was Ringo Starr…”

 

rowbarge22 december 2005. Ringo is nu in Engeland, een klein dorpje, in een lokale pub “The Row Barge.” Voor zich staan een “tea” met “scones”, Ringo zit aan een klein tafeltje tegen het raam. De lokale bevolking laat hem met rust, maar houden de ex Beatle en de toegangsdeur wel scherp in de gaten. Alsof ze weten wie er over een paar minuten binnen zal komen. Inderdaad ze wisten het al. Een “Hi George” en een “Morning Richie” klinken hartelijk door de ruimte. George wenkt de barman en deze brengt een vers getapte “pint of Guiness” voor George en nog een “Tea” voor Ringo. De locals blijven op gepaste afstand maar beseffen ook wat ze zien hier. Twee Beatles in het wild…

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s