Volgeplempte Tour de France

tour2017

De heren Dijkstra & Ducrot “doen” nu al meer dan 10 jaar het tv verslag van de Tour de France. Het is nog steeds geen pretje. Alhoewel Maarten Ducrot nog verfrissend klonk in het begin. Lijkt hij de laatste jaren te zijn geinfecteerd door zijn collega Herbert Dijkstra. Babbelziekte voert de boventoon.

Om eerlijk te zijn kan ik het bijna niet meer aanhoren. Radio commentaar op t.v. is zeer vermoeiend, soms ben ik jaloers op die wielrenners die dit oeverloze gekakel niet hoeven aan te horen.

Vanaf minuut 1 in de uitzending beginnen de heren feitjes, achtergronden te vermelden en te snelle conclusies te trekken.

Vooral als een Nederlander maar een paar seconden op kop rijd is Dijkstra niet te houden. Zijn kinderlijke hoop en heroische fantasien worden direct over ons uitgestort. Van enige terughoudendheid of journalistieke afstand is dan geen enkele sprake meer.

Herbert, wacht heel even met je conclusies trekken. Je weet zelf ook wel hoe vaak je er naast zat, dat is geen schande, maar hou je waffel eerst even. Het is t.v. de beelden vertellen al het grootste deel van het verhaal.

Het duo plempt de hele dag vol met een eindeloos stroom woorden, elke chateau wordt uitgelicht alsof het een wereldwonder betreft. Heren, alsjeblieft laat stiltes vallen en dan bedoel ik echte stiltes. Dat mag gerust eens een kwartier duren, wij kijken ondertussen wel naar de renners, het publiek de prachtige omgeving. We checken wel via liveblogs als er iets gebeurd wat we echt niet hoeven te missen.

De woordenstroom is verstikkend, ik wil lucht krijgen, ademen.

Afgesproken? Bedankt alvast.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s