Maandagochtend, sc Heerenveen traint

De locatie in Langezwaag, het is even zoeken geblazen, de navigatie brengt me inderdaad naar gras, maar er grazen koeienbeesten. Wat zijn de spelersauto’s bescheiden is het eerste wat opvalt als ik arriveer. Ligt daar een boek van Alex “de Tank” op de hoedenplank?

Het weer en de grasmat zijn eender; prachtig mooi. Het verrast me niet dat Riemer van der velde de eerste Heerenvener is die ik tegenkom. Hij knoopt een kort gesprekje aan met een vrouwelijke omstander over haar gebruinde huid.

Drie keepers trainen pittig. Warner Hahn is krachtig en soepel met oog voor zijn concullega’s.

De spelers doen passoefeningen met de nadruk op hard inspelen en snelle balbehandeling, slordigheden worden stellig benoemd.

Hierna staat het hele zwikje rond de middencirkel en volgt een vrij lang onderricht over druk zetten. Coach Streppel probeert de aandacht vast te houden door regelmatig een speler te vragen wat deze ervan denkt. Zoals altijd volgen er schuchtere en ook onjuiste antwoorden. Gaat zoiets ooit werken met 22 man op een voetbalveld?

Tijdens de uitvoering buldert het; “We lopen alleen lijnen dicht.” ‘You have to kill him.” “Flikker op man, je moet gewoon lopen!”

Voetballers zijn net F-pupillen. Twee verdedigers kijken de blauwe lucht in wanneer ze het geluid van straaljagers horen.

Een drinkpauze, en de sproei installatie mag aan. St. Juste wordt het slachtoffer van een plots opdoemende sproeituit.

Een inspeel en afwerk oefening. Er moet harder worden ingespeeld, en dan weer zuiverder. Tegelijk is nog lastig. Ook lopen de spitsen te vroeg in begrijp ik.heerenveentraint

Als afsluiting vrije trappen oefenen met de liefhebbers. Schaars heeft wat tijd nodig voor het juiste vizier. Kobayashi is bezig van grotere afstand met wisselend succes. Henk Veerman ligt gestrekt in het gras. Zanelli scheld heerlijk op zichzelf bij een misser. Geluid van de kant; “Mannen, het is kwart over twaalf, half 1 lunchen.”

Nog een paar balletjes en ze schuifelen naar binnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s