Vakantie op Kos; krekels, ananas & meloen

 

Om mijn sollicitatie in het aardbevingsgebied van Groningen luister bij te zetten gaan we op vakantie naar Kos. We vliegen vanaf Brussels Zaventem want dat is best een spannend vliegveld. We hebben een parkeerplek geregeld met een transfer naar de luchthaven. Op het bordje bij de poort, gelegen op een verlopen en verlaten industrieterrein, wordt aangegeven dat over 8 minuten er een busje komt. Nee dus. Astrid herinnert zich plots de recensies van het bedrijf. Unaniem twijfelachtig.

Ze probeert tevergeefs telefonisch contact te krijgen, ook het “alarmnummer” geeft geen gehoor. Er is inmiddels ruim een kwartier verstreken. Er arriveren een paar Belgische toeristen en die krijgen rap gehoor. We worden zowaar vlot op Zaventem gedropt.

Veel klein grut op de vlucht. Vaders vluchtten voornamelijk in hun Ipads. Ze laten hun eega’s proberen het gekrijs van de etterbakjes te beteugelen.
Jurjen is extreem rustig. De reispilletjes werken voornamelijk als betere sederende drugs. Dit is een tip voor handelaren in vage geestvernauwende goedjes.

Op Kos AirPort is onze zelf georganiseerde transfer naar het appartement van een zelfde vlotheid als die in Brussel.

Of ik wil betalen? De vraag bij Chrysolis, ons appartementencomplex. Dat heb ik toch al gedaan? Of was het invoeren van mijn credit card gegevens bij booking. com niet genoeg?
Mijn credit card ligt overigens vrolijk thuis, laat inpakken heeft zo zijn nadelen. Er wordt door Chrysolis een nieuw plan gesmeed. Betaal maar cash! Eendrachtig mijn goede inborst, maar vooral geen keus, ga ik akkoord.

Wat hangt een start van de vakantie van veel praktisch geneuzel aan elkaar. We plonsen maar snel in het zwembad. Het is een graad of 30 en er blaast een pittig Aegeïsch windje. Daarna een terrasje met Mythos, rosé, tzatziki en een Griekse salade. We mogen genieten nu.

Op de terugweg naar het appartement kopen we een forse ananas, opblaasbaar overigens. Deze wordt op verzoek met lucht gevuld door de supermarkteigenaar “Jim.” Wanneer we circa 1 minuut onderweg zijn richting het zwembad loopt het groene ananas kroontje al leeg.

Dus hup terug. Onze klacht over dit euvel is waarschijnlijk niet voor het eerst aan “Jim” gemeld. Onder gruizig Grieks gevloek wordt het onderkomen van Sponge Bob tussen de vuilnis gemieterd. Het openen van de vervangende doos met de fruitinhoud wordt met hetzelfde mes deze keer wel iets zorgvuldiger uitgevoerd.

Er is nog meer klein leed. Wanneer we onze balkondeur openen slaat de airco uit. Dit is ook de bedoeling. Helaas sluit de deur niet goed. Het euvel wordt door mijn Griekse “cash” vriend ongedaan gemaakt.

De krekels in ons omringende bosjes zijn luid, vet luid. Ik weet Jurjen wijs te maken dat dit geen krekels zijn maar geluidsopnames en dat er boxjes in de struiken zijn gehangen om in dit gebied een authentieke Griekse sfeer te creëren. Wanneer ik een echte “Japie Krekel” ontwaar en deze aan Jurjen laat zien begrijpt hij mijn leugenachtige fantasie.

We gaan op zoek naar een ATM en de bushalte. De ATM voor het appartementencomplexe fysieke geld en de bushalte voor ons aanstaande boottripje via Kos stad. We zien als eerste een 4 persoons opblaasmeloen van
€ 48,50. Jurjen verwacht dat je dit bedrag vast ook al kwijt bent voor een rondje shotjes in de naastgelegen nachtclub.

We verzinnen in het zwembad een nieuw spel; gooi vanaf ca 7 meter met de frisbee naar de ananas. Raak gooien is 1 punt, als de frisbee er op blijft liggen 3 punten.

Oh ja, vlak voor vertrek op vakantie hoor ik dat ik als makelaar ben aangenomen bij makelaardij Friesland, standplaats Heerenveen. Zo ben ik onbedoeld in werkelijk bijna alle voetsporen van mijn vader getreden. Om me in te lezen in de nieuwe werkomgeving lees ik het boek over “Abe.”

Later in de middag leg ik mijn favoriete boek ooit uit aan Astrid. “Schiet neer die bal” van schrijver Jan Koesen. Ze lijkt mijn passie erover te begrijpen.

kos1

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s