De humor van George Harrison.

Hij was lang ook voor mij ongrijpbaar. Spiritueel, gitarist en tuinman, movie Mogul en nog veel meer.

Als beginnend Beatlesfan liet ik zijn Gone Troppo album meer dan een jaar in de lp bak van platenzaak van der Meulen staan, de hoes was te verwarrend, dat kon alleen maar een vaag album zijn. Het bleek toegankelijke pop, alleen zeer uit de mode.

Zijn humor is van een bijzondere soort, Python fan vanaf de eerste uitzending. Cynisch op zijn tijd, hier en daar morbide, altijd Brits, vaak silly. Het geduld in sommige Practical Jokes om te gniffelen, een paar voorbeelden.
De supergroep de Travelling Wilburys maakten twee albums, vol 1 en vol 3. Mart Smeets wist zich in een column te herinneren dat ie alle drie platen in zijn bezit had. Ook nu wordt er nog steeds door veel onschuldige fans jacht gemaakt op die moeilijk verkrijgbare vol 2!

Phil Collins kreeg te maken met de Practical Jokes van George. Eind vorige eeuw kreeg ie per post een tape van George met een begeleidend briefje.”Hier heb je eindelijk je opnames van “All Things Must Pass.” “Ik heb ze er uit kunnen filteren, jammer dat het toen in de mix is verzwolgen door de volle productie van Phil Spector.”
Collins maakte een vreugdesprongetje voordat hij ging luisteren. Hij had in interviews al vaak trots verteld dat hij op dit legendarische album had meegewerkt. Toen hij het hoorde schrok ie zich wild, het percussiewerk was prut. Wat Phil niet wist dat George deze opname vers had gemaakt in zijn studio en het expres slecht inspeelde.

De zoektocht naar God in welke hoedanigheid dan ook wist George prachtig te combineren met het aardse. In een kroegje waar ie regelmatig kwam wist een wat benevelde stamgast hem te vertellen dat Beatle George er regelmatig kwam. “Nee toch niet de echte?” was het commentaar van Harrison, grijnzend nippend aan een “Stout.”

Een scène in de jaren ’70. George als hippie met baard, lang haar en Krishna gewaad, naast hem Ravi Shankar, de Sitar speler, ook exotisch en daarnaast Peter Sellers, de “Pink panther” acteur. Ze roetsen met zijn drietjes van de 8-baan in Disney World.

Het bord dat bij zijn Friar Park stond. In 10 talen stond er:
“Privé terrein, geen toegang.” Elk land had het desbetreffende vlaggetje voor de tekst staan. Voor de Amerikanen een simpelweg “Get your ass out’a here.!”georgepython

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s