Bitcoins, angst en ironie.

Inderdaad moet je bidden of je ooit je geld krijgt. En ten koste van wie gaat het dan eigenlijk? Mocht je dikke winst maken, gefeliciteerd en maak je niet druk om de arme sukkels die te laat zijn ingestapt.

Geld maken met niksigheid, het blijft nogal onderhuids kriebelen, natuurlijk zou ik ook graag vette winst willen maken met het kopen van een virtuele valuta en dan lekker cashen. Toch houd van alles me tegen.

Ten eerste, ik weet er geen klap van en ben een schijterd, durven investeren is niet echt mijn ding. Maar vooral de vele vragen blijven rondzingen. Waar investeer ik in? Is het een investering of een valuta? Hoe helpt de blockchain technologie? Is de bitcoin niet ontzettend handig om geld wit te wassen?

Aandelen heb ik me ook al nooit aan gewaagd. En dat is nog in zekere zin te begrijpen, als je verwacht dat een bepaalt bedrijf of bedrijfstak het goed gaat doen, vooruit, alhoewel.

Is het een soort jaloezie dat mensen het wel aandurven en er schijnbaar succes mee hebben? Worden ze hierdoor financieel onafhankelijk of kopen ze met hun winst een keuken, auto, badkamer of gaan ze op wereldreis? Of is opscheppen over het succes en hun slimheid de drijfveer?

Er zijn een beperkt aantal bitcoins, dus schaarste moet het doen. Dat snap ik. Maar er komen allerlei nieuwe versies op de markt, dus is dit een schijn schaarste die wordt gecreerd? Klopt het dat de bitcoin ontzettend veel energie verbruikt?

Natuurlijk willen de huidige bitcoin pioniers dat de waarde blijft stijgen, op verjaardagfeestjes worden mensen enthousiast gemaakt om er toch ook in te stappen. Via facebook idem dito. Maar wat als de bitcoin een grote zeepbel blijkt te zijn? Is er dan wroeging dat je anderen dit hebt aangepraat? Alles voor eigen gewin of volgt er dan schaamte?

Meer vragen dan antwoorden….

p.s Er bestond ook een leuke variant. De UET. De Useless Etherum Token met een prachtige website waarin vooral werd geadviseerd om deze waardeloze “valuta” toch niet te kopen. Laat dit nou juist wel zijn gebeurd.

useless

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s