Je kan ook wel in een vissenkom wonen… (sc Heerenveen-NAC)

Avondje voetbal in het Abe Lenstra stadion. We hebben luxe tickets en een P1 parkeerkaart. In het spelershome zien we de Olympisch turnkampioen uit 2012. Deze ochtend heb ik het Twitter bericht van ex-Beatle Ringo Starr over Epke uit die tijd geprint. Dit met het doel het aan hem geven, maar uiteindelijk ben ik te beschroomd om het hem te laten lezen.

Voor de wedstrijd zie ik het programmaboekje en lees Astrid een paar ontzettend krom geschreven regels voor. Een gefronste wenkbrauw, meer doet het mijn lief niet meer, ik erger me nu al. Niet wetend dat er nog veel meer geklungel op ons zit te wachten.

Het begin is nog acceptabel. NAC verdedigd en Heerenveen speelt de bal voornamelijk rond, het liefst net achter de middencirkel. Als ze durven iets over de middenlijn. Het is een snelcursus egeltjesvoetbal voor gevorderden. Na een kwartier daalt het niveau tot “standje bedroevend.”

De laatste minuten voor de pauze zien we bijna niks meer. De aantallen die de kou en het spelpeil richting sponsorhome verlaten groeit snel. We blijven dapper zitten. Het thermo broekje doet zijn werk, we hebben het koud maar verkleumen net niet.

De tweede helft is niks beter. Het vak Nieuw Noord heeft er nog wel zin in, in elk geval meer dan de spelers. Een laat Sinterklaas- of is het een vroeg kerstkado van NAC wordt dankbaar aanvaard door van Amersfoort en het is zowaar 1-0.

Doordrukken dan maar? Nee hoor, alhoewel er na het doelpunt toch wel 86 seconden pressing wordt gespeeld. Daarna is het weer kommer en kwel.

Inderdaad, Heerenveen speelt erg matig, maar NAC is pure armoede. Geen wonder dat ze in Breda voornamelijk bier naar binnen slaan tijdens de wedstrijden. We vermaken ons met een stel achter ons, mannen die een avondje weg zijn en er nog wat van maken door hun heerlijke oeverloze gezwam. Ze discussieren over thermo broeken, mutsen en handschoenen. Wat de aanleiding precies is mis ik net, maar de conclusie is pure poezie; “Je kan ook wel in een vissenkom wonen.”

We mogen eindelijk weer naar binnen en warmen ons op met wachten op de technisch manager en borrelhapjes. We bespreken het vertoonde spel zo weinig mogelijk om de sfeer er wat in te houden.

Later horen we in de wandelgangen over een Oost Europese hoerenmadam die met wat “jong spul” door de ondernemerssociteit scharrelt. We zijn verbaasd, op zijn zachst gezegd. Slecht voetbal, vooruit, maar dit? Of is dit ook van alle tijden? We verlaten het stadion maar snel. Het Nederlandse cafe deint nog wat mee op de geluiden van Hollandse hits of shit, afhankelijk van je smaak.

Een avondje in het Abe Lenstra stadion, het laat ons al met al vrij koud.vissenkom

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s