Ringo op Holland International Blues festival

Een Beatle in Drenthe, daar moeten we bij zijn! Jurjen (15) gaat mee, ome Paul heeft ie nu 3 keer gezien, dus tijd voor die andere, iets minder getalenteerde; Ringo.

Ringo & his All Starr band is de afsluiter van de vrijdagavond. Ik weet al vrij precies wat we kunnen verwachten. Ringo neemt 11 liedjes voor zijn rekening. Vier uit zijn solo tijd, maar vooral Beatles. Daarnaast zingen zijn vrienden de rest van de songs. De grootste hits die de heren hebben gemaakt. Denk aan ‘Africa’ en ‘Rosanna’ van Toto gitarist Steve Lukather. ‘Down Under’ van Men at Work zanger Colin Hay.
Gregg Rolie zingt het mooiste spul van ‘Abraxas’ van Santana en Graham Gouldman doet het met de prijsnummers van 10cc.

Dat zegt nog niet zo veel, klassiekers spelen gebeurd overal, elke dag en vaak niet al te best. De kracht van de Ringo All Starrs is het plezier en de finesse waarmee word gespeeld. Ze kunnen niet alleen geweldig spelen, ze doen het ook.

De blijdschap die Ringo uitstraalt maakt het tot een geweldige ervaring.

Het is 1992. We gaan naar Tanzbrunnen in Köln. Mijn eerste Ringo concert. Een georganiseerde busreis. Ik ben eigenlijk te ziek maar ga toch. De darmpjes spelen me parten.
Aangekomen op het mooie park stel ik me tactisch op, dichtbij de toiletten. Na acht keer hoef ik geen 50 pfennig meer aan de toilet juffrouw te betalen. Heel sympathiek.

We staan te genieten. ‘Girls Talk’ van Dave Edmunds is nagenoeg perfect. Plots is daar één van de absolute live hoogtepunten die ik ooit zag en hoorde. Het is Nils Lofgren die een ongekend mooie ‘Shine Silently’ speelt. Het geluid is subliem en het park lijkt een intieme club te zijn geworden. Jaren later vind ik een vergelijkbare uitvoering op c.d.

Zoals wel vaker gebeurd in mijn leven wordt ik helaas wat overmoedig. Na dit nummer verklaar ik mezelf beter. Tijd voor een biertje en Bratwurst. Ik kom tot twee slokken en één hap. Ik groet Fraulein toiletjes en ben weer een paar minuutjes weg.

Ik hoop op zo’n magisch muzikaal moment morgen, bij welk liedje gaat het gebeuren?

‘Wherever I am, far away from home. I know your out there somewhere.
I’ll hold on to a dream I have.

Don’t let nobody keep you from your dreams….’

 

ringoparis

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s