McCartney Karaoke

Paul McCartney, en de fameuze Carpool Karaoke.

Plots is Paul hip, trending topic, het meest gelezen nieuwsbericht, radio 2 topsong en nog heel veel meer.

Ik zie het vrijdag allemaal voorbijkomen en ben blij verbaasd. Hoe kan dit opeens?

Zelfs niet McCartney liefhebbers komen superlatieven te kort. Snappen ze het eindelijk? Wordt dit een stukje om mijn gelijk te halen? Jazeker.

Valt er trouwens iets te begrijpen van dit succes en van de chemie tussen Corden en McCartney? Corden doet wat hij altijd doet bij de karaoke. En jaagt ondertussen zijn droom na. Paul is Paul, charmant en meewerkend als altijd.

Er gebeurt iets met de twee gedurende hun samenzijn. Natuurlijk hebben ze dikste lol als Paul tijdens Drive My Car extra gas geeft en zelf schrikt van de snelheid van de auto. Daarna valt alles samen. Penny Lane zingen op Penny Lane zelf.Het blijft een vrolijke boel maar ergens diep in iedereen voel je de emotie. Corden merkt dat zijn plannetje werkt en geniet ervan. Paul raakt op stoom en ze lopen de Barber Shop uit het liedje binnen. En daar gebeurt het pas echt, de blijheid van mensen als ze HEM zien, gewoon in het wild.

Let It Be beroerd ze allebei, onaangekondigd. En we zijn er nog niet. Het hoogtepunt moet nog komen. Dat vertel ik straks.

Het eind van de dag gaan ze een pub in waar Paul vroeger kwam. De voorbereidingen voor de beste jukebox aller tijden moet minutieus zijn uitgewerkt. Het openingsakkoord slaat in als een bom bij de onwetende barbezoekers en dat is nog maar het begin. Hoe veel vreugde, warmte en liefde zijn in dat half uurtje samengebald?

Het hoogtepunt. Paul in zijn jeugdwoning in Liverpool, hij is er 55 jaar niet binnen geweest. Het ziet er nog exact zo uit als toen hij het huis verliet. De National Trust heeft zijn huiswerk goed gedaan. McCartney speelt When I’m Sixty Four op de piano.

Het wordt nog beter. Hij loopt de bathroom in, vergis je niet, het is gewoon het toilet. De acoustiek trok hem daarheen in zijn jonge jeugd. Hier merk je dat zijn belangrijkste zintuig zijn gehoor is. Uren lang op je wc’tje zitten en gitaar spelen, zo ging dat. Ik glimlach en slik. Paul ook wanneer hij weer in de auto gaat zitten. Het moment is heel kort maar iedereen begrijpt het. Corden moet wel trots zijn op zijn volhardendheid om te zorgen dat McCartney uiteindelijk akkoord is gegaan met dit bezoekje aan zijn ouderlijk huis.

Het is 23 minuten lang genieten en heen en weer geslingerd worden in emoties. De conclusie voor mij?

Wat heb ik in 1980 een geluk gehad dat ik dat Beatles cassettebandje kocht. Ik voel me voor de zoveelste keer welkom in een mooie droom van iemand anders die ook van mij is

maccacarpool

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s