Nieuw Meesterwerk McCartney in aantocht?

De sterren staan goed zo lijkt het. De dubbele A-kant single is prima en wordt warm ontvangen. Mede door het immense succes van de carpool karaoke. Ik zie dat op Amazon het album al op 1 staat. De Itunes lijstjes staan vol met Paul en Beatlesliedjes en albums.

Come on to Me is een heerlijke rocker met blije blazers en een fijne baslijn. De productie is warm. I don’t Know is een ballad die alleen Paul kan maken. De piano lijkt op (I want to) come home. Een dromerige sfeer. Natuurlijk weet Paul
me te troosten door zijn eigen problemen te benoemen.

Het album New werd al prima ontvangen, de verwachtingen van dit album zijn hoger, veel hoger. Ik betrapte me er zelf op dat ik sommige New liedjes na verloop van tijd skipte.

De titel Egypt Station en het smaakvolle artwork maakt de honger groot naar 7 september, de releasedatum.

Er sijpelt hier en daar wat informatie naar buiten. Het album start met Station I en eindigt met Station II. Beide zijn instrumentale nummers.

De Paul McCartney site weet een aantal dingen te melden. Onderweg stopt een akoestische meditatie over de hedendaagse tevredenheid “Happy With You”. Een tijdloos volkslied dat op vrijwel elk album uit welk McCartney-tijdperk ook zou passen. “People Want Peace” is een epische multi-movement afsluiter die de zeven minuten aantikt, een compositie van een song suite die teruggaat naar de dagen van Paul’s vorige combo’s “Ondanks herhaalde waarschuwingen”.
Het resultaat is een caleidoscopische reis door ontelbare muzikale locaties en tijdperken, maar toch stevig geworteld in het hier en nu – met Paul’s unieke onmiskenbare melodische en lyrische gevoeligheid die als een gids dient.”

Zit er een nieuw Macca Anthem tussen? Wordt het een album dat bij elke draaibeurt groeit en een dierbare vriend gaat worden. Ik hoop het en zeg alvast ja!

egyptstation.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s